Terugblik EK Griekenland 2022

Gepubliceerd op 27 november 2022 om 19:41

Het 18th European Wushu and Kungfu Championship in Griekenland was voor Wushu Team Nederland een groot succes. Het was fijn dat na zo’n lange periode zonder internationale wedstrijden er eindelijk weer een echt Europees kampioenschap was. Het motiveerde de atleten om tijdens de trainingen nog net even dat beetje meer te geven, wat resulteerde in een ware medailleregen. Alle atleten hebben alles gegeven en geweldig gepresteerd: het taijiteam bracht 6 gouden en 2 zilveren medailles mee naar huis en het wushu team 2 zilveren en 2 bronzen medailles. Een ongelooflijk knappe prestatie voor een team van in totaal slechts 7 man!

‘Het was heerlijk om weer op de mat te staan’, aldus Tim Sastrowiardjo, die 2 prachtige performances neerzette, waarvan taijiquan (vuist) met goud werd beloond. Voor Erlin Geraedts was het vanwege zijn leeftijd zijn laatste EK, dat hij overtuigend met een zilveren medaille voor nanquan (vuist) en twee bronzen medailles voor nandao (zwaard) en nangun (stok) afsloot. In dezelfde categorie zette Laurens Stuurman, nieuw in het Nederlandse team, ook 2 keurige vormen neer. Nelson da Luz Bentes en Sabine Smeets-Go, die beiden in de categorie taiji traditioneel senioren uitkwamen, hebben nog steeds kippenvel als ze terugdenken aan het volkslied dat maar liefst 2 keer voor hen klonk (voor beiden taijiquan en taijijian) en voor Violette Hüsslage, momenteel de enige junior binnen het team, kwam een langgekoesterde droom uit toen ook zij Europees kampioen werd bij taijijian (zwaard) en daarnaast 2 zilveren medailles binnenhaalde voor taijiquan en qiangshu (speer). Lisa Muresu, die druk bezig is met afstuderen en er daarom voor koos om alleen in de categorie traditionele taijiquan mee te doen, zette een prachtige performance neer waarmee ze een geweldige score en een zilveren medaille behaalde.

Het bijzondere van dit team is dat er een enorme teamspirit heerst en alle atleten elkaar door dik en dun steunen. Zoals coach Loe Hoyer het zo mooi verwoordde: “Kampioen word je door elkaar, met elkaar en voor elkaar! One team one mission!”

Ook Dan Mihai Radulescu, die weliswaar voor Roemenië uitkwam, maar in Nederland woont en traint, heeft een prima prestatie neergezet: brons voor traditioneel lang wapen en voor shaolinquan.

Inmiddels zijn de trainingen weer begonnen en werkt het team toe naar de volgende grote wedstrijden: de FISU World University Games in Chengdu komende zomer en het World Wushu Championship in Dallas in november 2023.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.