Nieuws

Terugblik EK Griekenland 2022

Het 18th European Wushu and Kungfu Championship in Griekenland was voor Wushu Team Nederland een groot succes. Het was fijn dat na zo’n lange periode zonder internationale wedstrijden er eindelijk weer een echt Europees kampioenschap was. Het motiveerde de atleten om tijdens de trainingen nog net even dat beetje meer te geven, wat resulteerde in een ware medailleregen. Alle atleten hebben alles gegeven en geweldig gepresteerd: het taijiteam bracht 6 gouden en 2 zilveren medailles mee naar huis en het wushu team 2 zilveren en 2 bronzen medailles. Een ongelooflijk knappe prestatie voor een team van in totaal slechts 7 man!

Lees meer »

18e Europese Kung Fu Championships 2022

Team NL Wushu/ Kungfu- en Tai Chi onderweg naar de 6e Europese Kung Fu Championships in Athene, Griekenland. Deelnemende Atleten zijn; Arlain Geraedts, Laurens Stuurmans [niet op foto], Lisa Muresu, Nelson da Luz Bentes, Sabine Smeets en Tim Sastrowiardjo.

Lees meer »

Wist jij dat?

Wist jij dat ons logo van onze stichting in 2017 is ontwikkeld door atleet Jermaine Lee? Van deze geweldige atleet voor alle atleten van toen en in de toekomst.

Lees meer »

Bedankt Sissi!

Sissi Tang was de secretaris bij onze stichting. Naast de tasks van de rol secretaris heeft Sissi menig atleet vanuit de stichting verrast met kleine geluksbrengers toen de atleten op wedstrijd gingen naar de Europese- en wereldkampioenschappen. Ook heeft Sissi steevast geholpen bij de wedstrijden in Nederland. Voor nu gaat Sissi stoppen bij de stichting en willen wij Sissi bedanken voor alle hulp en ondersteuning aan de stichting en de atleten!

Lees meer »

Interview met Tim Sastrowiardjo

Hey daar! Ik ben Tim en sinds 2009 beoefen ik Wushu, dat is nu dertien jaar geleden. Ik kwam met de sport in aanraking doordat ik als kleine jongen de film Kung Fu Panda in de bioscoop zag. Ik was helemaal onder de indruk van alle bewegingen. Niet alleen de vaardigheid van de sport vond ik uitdagend, maar ook de hele cultuur eromheen vond ik interessant. Een cultuur die ik zelf nog niet kon, maar wel door aangetrokken voel door mijn eigen Aziatische roots. Inmiddels heb ik de nodige wedstrijden meegedraait, waarvan een van mijn mooiste ervaringen de Jeugd Olympische Spelen in China zijn geweest. Daar won ik een bronzen medaille. In 2019 deed ik mee aan het WK in Shanghai, daarna besloot ik om te stoppen. Ik merkte dat ik even afstand wilde nemen. Toen kwam de corona-pandemie en had ik genoeg tijd om na te denken. Nieuwe inzichten kwamen: ik was te zeer gedreven om te presteren en ik gaf mezelf daardoor te veel stress en onzekerheid. Die onzekerheid vertaalde zich in een geslotenheid door mijzelf niet persoonlijk te laten kennen en zien binnen het team.

Lees meer »

Interview met Arlain Geraedts

Mijn naam is Arlain (Erlin) en ik train inmiddels al 10 jaar bij Wushu Instituut Hoyer. Toen de Teenage Mutant Ninja Turtles films uitkwamen in de jaren 90, begon ik interesse te krijgen in wushu. Ik was onder de indruk van alle sprongen die gedaan worden. Door middel van een familievriend ben ik in 1994 aan mijn wushu avontuur begonnen! Kort daarna, in 1995, heb ik deelgenomen aan de Nederlandse Kampioenschappen en ben ik in de top 3 beland. Het is altijd mijn droom geweest om deel uit te maken van het Nederlandse Wushu team. Daarom ben ik in 2012 bij Wushu Instituut Hoyer gaan trainen, om serieuzer aan mijn doelen te werken. In die periode ben ik ook gestopt met het beoefenen van Changquan, en begonnen aan Nanquan. Door deze keuze ben ik niet alleen geselecteerd voor het Nederlandse Wushu team, maar heb ik ook mogen deelnamen aan verschillende grote evenementen. Een van de belangrijkste evenementen in mijn Wushu carrière was het WK in 2015. Een droom die uitkwam!

Lees meer »

Team NL is ready!

Bij Wushu Instituut Hoyer vond de laatste selectietraining voor het EK plaats. Tijdens deze training ontvingen de atleten en coaches hun gloednieuwe trainingspakken en toebehoren🤩 Met grote dank aan de sponsoren kunnen de atleten helemaal voorzien naar het EK vertrekken!Bedankt:- AMG traprenovatie- MVC Productions- SER Optical- Stichting WuAn/@wuan.nl

Lees meer »