Nieuws

Terugblik EK Griekenland 2022

Het 18th European Wushu and Kungfu Championship in Griekenland was voor Wushu Team Nederland een groot succes. Het was fijn dat na zo’n lange periode zonder internationale wedstrijden er eindelijk weer een echt Europees kampioenschap was. Het motiveerde de atleten om tijdens de trainingen nog net even dat beetje meer te geven, wat resulteerde in een ware medailleregen. Alle atleten hebben alles gegeven en geweldig gepresteerd: het taijiteam bracht 6 gouden en 2 zilveren medailles mee naar huis en het wushu team 2 zilveren en 2 bronzen medailles. Een ongelooflijk knappe prestatie voor een team van in totaal slechts 7 man!

Lees meer »

18e Europese Kung Fu Championships 2022

Team NL Wushu/ Kungfu- en Tai Chi onderweg naar de 6e Europese Kung Fu Championships in Athene, Griekenland. Deelnemende Atleten zijn; Arlain Geraedts, Laurens Stuurmans [niet op foto], Lisa Muresu, Nelson da Luz Bentes, Sabine Smeets en Tim Sastrowiardjo.

Lees meer »

Wist jij dat?

Wist jij dat ons logo van onze stichting in 2017 is ontwikkeld door atleet Jermaine Lee? Van deze geweldige atleet voor alle atleten van toen en in de toekomst.

Lees meer »

Bedankt Sissi!

Sissi Tang was de secretaris bij onze stichting. Naast de tasks van de rol secretaris heeft Sissi menig atleet vanuit de stichting verrast met kleine geluksbrengers toen de atleten op wedstrijd gingen naar de Europese- en wereldkampioenschappen. Ook heeft Sissi steevast geholpen bij de wedstrijden in Nederland. Voor nu gaat Sissi stoppen bij de stichting en willen wij Sissi bedanken voor alle hulp en ondersteuning aan de stichting en de atleten!

Lees meer »

Interview met Tim Sastrowiardjo

Hey daar! Ik ben Tim en sinds 2009 beoefen ik Wushu, dat is nu dertien jaar geleden. Ik kwam met de sport in aanraking doordat ik als kleine jongen de film Kung Fu Panda in de bioscoop zag. Ik was helemaal onder de indruk van alle bewegingen. Niet alleen de vaardigheid van de sport vond ik uitdagend, maar ook de hele cultuur eromheen vond ik interessant. Een cultuur die ik zelf nog niet kon, maar wel door aangetrokken voel door mijn eigen Aziatische roots. Inmiddels heb ik de nodige wedstrijden meegedraait, waarvan een van mijn mooiste ervaringen de Jeugd Olympische Spelen in China zijn geweest. Daar won ik een bronzen medaille. In 2019 deed ik mee aan het WK in Shanghai, daarna besloot ik om te stoppen. Ik merkte dat ik even afstand wilde nemen. Toen kwam de corona-pandemie en had ik genoeg tijd om na te denken. Nieuwe inzichten kwamen: ik was te zeer gedreven om te presteren en ik gaf mezelf daardoor te veel stress en onzekerheid. Die onzekerheid vertaalde zich in een geslotenheid door mijzelf niet persoonlijk te laten kennen en zien binnen het team.

Lees meer »