Interview met Loe Hoyer

Gepubliceerd op 3 oktober 2022 om 18:30

Op jonge leeftijd is Loe voor het eerst in aanraking gekomen met Kungfu, namelijk middels een demonstratie. Hij was gelijk onder de indruk. Destijds waren er niet veel Kungfu scholen, maar toch kreeg hij een kans om bij een leraar te trainen. Dit was op 14 jarige leeftijd. Op een gegeven moment, toen Loe 18 was, kreeg hij de opdracht van zijn leraar om les te gaan geven. 

Een wens die uitkwam, want Loe wilde hier graag zijn beroep van maken en kampioenen creëren! In 1985 wilde hij graag dat zijn zoon 'Danny Hoyer' begon met trainen van Wushu. Hij wilde graag dat wat vrienden van Danny mee zouden doen, anders was hij bang dat Danny het niet leuk zou vinden. Dit was de officiële start van 'Wushu Instituut Hoyer'! 
Over de jaren groeide de school uit tot een sportschool met verschillende vechtsport disciplines. Later stond de school ook bekend als Hoyer's gym. In 2016 besloot Loe om de school op te splitsen, Danny ging verder met Hoyer's gym, Loe zette Wushu Instituut Hoyer voort!Ook Loe heeft een atleten carrière achter zich. In 1987 begon hij serieuzer mee te doen aan wedstrijden. Hij heeft op verschillende grote evenementen gestaan zoals:

- 1991: WK Beijing

- 1991: EK London

- 1994: EK Munich

- 1995: WK Baltimore

Daarnaast is hij meerdere malen in de jaren 90 naar Tianjin, in China afgereisd om zelf te trainen, of met zijn leerlingen. Met al de kennis die hij over de jaren heeft opgedaan, traint hij zijn leerlingen in verschillende disciplines zoals Moderne Wushu, Kungfu en Tai Chi.

#Wushu #Kungfu #Taichi #chinesemartialarts #Hoyerwushu #sifu.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.