Interview met Lisa Muresu

Gepubliceerd op 10 oktober 2022 om 18:07

Hallo ๐Ÿ‘‹๐Ÿผ
Mijn naam is Lisa en ik ben train al bijna heel mijn leven bij Wushu Instituut Hoyer! Op 5 jarige leeftijd ben ik begonnen met Wushu. Waarom? Gewoon omdat het er cool uitzag! Op jonge leeftijd kwam ik vaak op de gym en zag een keer heel toevallig een wushu les. Helemaal onder de indruk zei ik tegen Loe: “dát wil ik ook doen!”. Zo gezegd, zo gedaan! Ik begon met trainen en ben nooit gestopt. Dus geen kungfu films, personen of acteurs die mij inspireerde, gewoon een paar basic kicks waren voldoende om mij zo ver te krijgen!

Nu 16 jaar later train ik nog steeds met grootse passie en plezier. Op mijn negende begon ik met wedstrijden en op mijn twaalfde werd ik geselecteerd voor het Nederlands team. Sinds dien heb ik op mooie evenementen gestaan zoals Europese kampioenschappen in Moskou en Wereldkampioenschappen in China. Daarnaast heb ik in mijn carrière ook mooie resultaten behaald. Ik hoop de komende jaren nog op veel van dat soort evenementen te mogen staan en mijn passie te laten zien!


Lisa Muresu
Lisa Muresu
Lisa Muresu
Lisa Muresu

Wat ik persoonlijk zo leuk vind aan wushu is de diversiteit van de sport. Ondanks dat ik het al bijna heel mijn leven doe, heb ik mij nooit verveeld gevoeld. Er zijn zo veel verschillende stijlen, technieken en sprongen die je kan doen. Het constant kunnen uitdagen van jezelf is iets was deze passie voedt.

 

Buiten mijn sport carrière ben ik student. Ik studeer momenteel af van mijn Bachelor in de Rechten en ik hoop vervolgens verder te studeren om de titel Meester in de Rechten te behalen. Daarnaast loop ik momenteel stage als juridisch begeleider in een AZC. Buiten al dit speel ik af en toe piano, onderhoud ik een aquarium en houd ik ervan lekker eten te eten!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.