Interview met Violette Husslage

Gepubliceerd op 18 oktober 2022 om 22:35

Ik ben Violette Hüsslage, 17 jaar oud en zit nu in mijn examenjaar van het VWO.
Toen ik 5 jaar oud was, zag ik de film Kung Fu panda en dacht ik meteen "dat wil ik ook kunnen!". Een jaar later begon ik met kungfu, op mijn twaalfde stapte ik over op wushu.
Op mijn 7e nam ik deel aan mijn eerste wedstrijd ooit. Ondanks de zenuwen en spanning vond ik het geweldig om voor juryleden op een mat te staan en beoordeeld te worden en besloot om vaker mee te doen aan wedstrijden. Sinds mijn 8e is mijn grootste droom om deel te nemen aan een wereldkampioenschap en ik hoop deze droom ooit waar te maken.

Mijn interesse voor taiji kwam later pas, toen ik twee teamgenoten het zag beoefenen - ik heb er met open mond naar staan kijken. Op mijn 15e begon ik met taiji, gewoon om het te proberen en zonder verwachtingen. Ik merkte echter dat deze stijl me erg goed lag en begon het erg serieus te nemen. Nu beoefen ik zowel wushu als taiji.


Violette Husslage
Violette Husslage
Violette Husslage
Violette Husslage

Een erg belangrijke prestatie voor me, is mijn deelname aan het EK in 2018; het was mijn eerste internationale wedstrijd ooit en deze zal ik nooit vergeten!

Wat ik zo mooi en speciaal vind aan wushu en taiji, is de balans tussen kracht en elegantie: het is een enorm unieke sport. Bovendien zijn wushu en taiji erg uitdagend en je kunt er constant in blijven groeien.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.