Interview met Tim Sastrowiardjo

Gepubliceerd op 2 november 2022 om 21:26

Hey daar! Ik ben Tim en sinds 2009 beoefen ik Wushu, dat is nu dertien jaar geleden. Ik kwam met de sport in aanraking doordat ik als kleine jongen de film Kung Fu Panda in de bioscoop zag. Ik was helemaal onder de indruk van alle bewegingen. Niet alleen de vaardigheid van de sport vond ik uitdagend, maar ook de hele cultuur eromheen vond ik interessant. Een cultuur die ik zelf nog niet kon, maar wel door aangetrokken voel door mijn eigen Aziatische roots.

Inmiddels heb ik de nodige wedstrijden meegedraait, waarvan een van mijn mooiste ervaringen de Jeugd Olympische Spelen in China zijn geweest. Daar won ik een bronzen medaille.

In 2019 deed ik mee aan het WK in Shanghai, daarna besloot ik om te stoppen. Ik merkte dat ik even afstand wilde nemen. Toen kwam de corona-pandemie en had ik genoeg tijd om na te denken. Nieuwe inzichten kwamen: ik was te zeer gedreven om te presteren en ik gaf mezelf daardoor te veel stress en onzekerheid. Die onzekerheid vertaalde zich in een geslotenheid door mijzelf niet persoonlijk te laten kennen en zien binnen het team.Sinds kort ben ik weer begonnen met Wushu. Ik geniet nu meer dan voorheen van het trainen met ons team omdat ik nu meer spontaan en kwetsbaar durf te zijn. Iets wat heel fijn voelt doordat dit mijn eigen onzekerheid steeds meer heeft weggehaald.

Als ik terug denk aan al mijn herinneringen dan kan ik zeggen dat ik onwijs blij en dankbaar ben voor alle ervaringen die ik heb gehad met mijn teamgenoten en onze coach Loe.

Mijn prestaties had ik niet kunnen neerzetten zonder de hulp van hen, mijn familie, mijn vriend en vooral mijn opa, die samen met mij drie keer in de week naar de wushu training kwam om te kijken hoe wij trainden. Die dankbaarheid vertaalt zich weer in de bewegingen die ik laat zien op de mat. En zo is de cirkel weer rond.

Ik kan niet wachten om nog meer mooie momenten met ons team te beleven en ik ben blij er weer een onderdeel van te zijn.

Reactie plaatsen

Reacties

M offerbeek
2 jaar geleden

Hallo Tim ik vind het heel fijn je weer terug te zien bij Loe, en ja ik denk ook dat je daar helemaal op je plek bent. Ik wens je voor Griekenland héél veel succes toe.. lievd groet..